Stäng
Vi använder cookies för att underlätta ditt besök på vår webbplats och för att samla in statistik. Cookies kan även användas i samband med marknadsföring av våra produkter och tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du hur vi använder cookies.

Årsskiftesinformation om kapitalvärdesberäkningar

2018-11-14

De företag som är berörda kommer som tidigare år att få kapitalvärdesberäkningar i början av december värderade enligt Finansinspektionens riktlinjer per den 31 december 2018.

Räntor 2018

  • Räntefot för åtaganden som inte innebär utfästelse om framtida värdesäkring eller indexuppräkning: 0,6 procent.
  • Räntefot för åtaganden som innebär utfästelse om framtida värdesäkring eller indexuppräkning: -0,6 procent.
  • Avdrag på ovanstående ränteantaganden vid skyldighet att betala avkastningsskatt: 0,1 procent.

 

Finaninspektionens riktlinjer

Enligt Finansinspektionens riktlinjer får räntorna för nästkommande år användas i det fall räkenskapsåret avslutas senast den 31 december 2018. I år har det inträffat att den högsta möjliga tillämpbara räntefoten för 2019 är 0,1 procent högre än för 2018. Det innebär i de flesta förekommande fall att skulden blir något lägre. Detta gäller för åtaganden som inte innebär utfästelser om framtida värdesäkring eller indexering.

Eftersom möjlighet ges att tillämpa räntan 0,7 procent kan ni om ni vill beställa beräkningarna räknade med räntan för 2019. Hör i så fall av er till oss på telefon 08-451 70 99 eller e-post spp.konsult@spp.se.